23 – 24 лютого 2019 року, в Михайлівському Золотоверхого монастирі міста Києва, проходив Всеукраїнський з’їзд православної молоді.

З благословення Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана, у з’їзді взяли участь представники молоді Коломийської Єпархії: керівник Єпархіального відділу у справах сім’ї, молоді та катехизації, настоятель Храму Вознесіння Господнього села Устеріки, Верховинського благочиння прот. Петро Данильчик; заступник керівника Єпархіального відділу у справах сім’ї, молоді та катехизації, священик Храму Різдва Пресвятої Богородиці села Торговиця, Городенківського благочиння прот. Ігор Івасютин; працівник інформаційно-видавничого відділу Коломийської Єпархії, священик Собору Святого Апостола і Євангелиста Іоана Богослова міста Коломиї ієрей Анатолій Момот, добродійка Іванна Івасютин, Глікерія Івасютин, Марія Зінов’єва, Іван Пушкарук, Юлія Костюк та Максим Лаврук.

Цьогорічний з’їзд відбувався з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України.

Темою з’їзду була «Молодість – хвиля, що здіймається. Позаду вітер, попереду скелі». Неординарність цієї теми відкрив Архімандрит Макарій, Голова синодального управління сім’ї та молоді.

З мудрим предстоятельським словом виступив Блаженнійший Митрополит Епіфаній, який зазначив: «Ви найкраща частина української молоді, яка повинна свідчити про Христа своїм життям. Саме ви є закваскою для українського суспільства, а тому будьте світлом для світу».

Також зі словами привітань до присутніх звернулися: намісник Золотоверхої обителі Архієпископ Вишгородський Агапіт, директор Асоціації християнських таборів Володимир Шевченко, Народний артист України, український поет-пісняр – Вадим Крищенко, ректор Київської православної богословської академії протоієрей Олександр Трофимлюк.
Робота з’їзду продовжилася у 7-ми секціях: «Незалежність. Автокефалія. Томос» – (Єпископ Борис (Харко), протоієрей Віталій Даньчак).

«Чистота дошлюбних відносин» (ієрей Андрій Григораш, ієрей Іоан Гищук).

«Активна молодь – будівничі майбутнього в інформаційному просторі» (Мирослав Гай (спеціаліст у сфері комунікацій, блогер, волонтер), Олег Покальчук (письменник, соціальний психолог).

«Співпраця Церкви і молодіжних громадських організацій на прикладі НСОУ ПЛАСТ» (Архієпископ Нестор (Писик), Дремлюженко Ксенія).
«Організація роботи Недільної школи. Обмін досвідом» (протодиякон Петро Лопатинський, Добрякова Світлана).

«Життя без брехні можливе» (Давид Джиджелава (переможець телепрограми «Детектор брехні»), професор філософії Віталій Шевченко).
«Шлях до Бога через служіння ближнім » (Оля Макар, Анастасія Тяпкова (волонтери спільноти «Молодь за мир»).

Перша частина з’їзду завершилася піснею «Заспіваймо пісню за Україну!».
В суботу вечором, учасники з’їзду молились на Всенічному бдінні у Свято-Михайлівському Соборі, яке звершив Предстоятель Православної Церкви України, Блаженніший Митрополит Епіфаній. Після завершення богослужіння молодь мала змогу приступити до Таїнства Сповіді.

В неділю про блудного сина, у Михайлівському Соборі, Його Блаженство звершив Божественну Літургію у співслужінні: Архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора; намісника Золотоверхого монастиря, Архієпископа Вишгородського Агапіта; Архієпископа Макарівського Ізяслава, Єпископа Херсонського і Каховського Бориса та численного духовенства з різних куточків України. Під час богослужіння молодь приступила до Святого Причастя.

Завершився з’їзд православної молоді святковим концертом.

Leave a Reply

Your email address will not be published.