22-23 лютого 2020 року, в місті Києві, відбувся Всеукраїнський з’їзд православної молоді, у якому взяли участь більш ніж 200 учасників з різних куточків України.

З благословення Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана, у цьогорічному з’їзді взяли участь представники молоді Коломийської Єпархії: керівник Єпархіального відділу у справах сім’ї, молоді та катехизації, настоятель Храму Вознесіння Господнього села Устеріки, Верховинського благочиння прот. Петро Данильчик; працівник Єпархіального відділу у справах сім’ї, молоді та катехизації, священик Храму Святителя Миколая Чудотворця села Чортовець, Городенківського благочиння прот. Володимир Молявчик; парафіянка Собору Святого Апостола і Євангелиста Іоана Богослова міста Коломиї Юлія Костюк, парафіянка Храму Успіння Пресвятої Богородиці села Старий Гвіздець Яна Григорів та парафіянка Храму Вознесіння Господнього села Устеріки Вікторія Гаврильчук.

Перший день заходу проходив у приміщенні креативного простору «Izone».

З’їзд відкрив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, який благословив та закликав молодь «покласти міцну основу Божественної Істини, щоби на ній, як на камені, життя ваше було міцно утвердженим».

Опісля слово мав голова Синодального Управління у справах молоді Православної Церкви України, Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

Також перед учасниками виступали представники органів державної влади та українського бізнесу, які поділились секретами успішного планування і стратегічного менеджменту.

Ввечері учасники Всеукраїнського з’їзду молоді взяли участь Всеношній у Михайлівському Золотоверхому Кафедральному Соборі, яку очолив Блаженніший Митрополит Епіфаній. Після завершення богослужіння молодь мала змогу приступити до Таїнства Сповіді.

Також після вечірнього богослужіння Його Блаженство вручив іменний Хрест Предстоятеля Православної Церкви України керівнику Єпархіального відділу у справах сім’ї, молоді та катехизації, настоятелю Храму Вознесіння Господнього села Устеріки, Верховинського благочиння прот. Петру Данильчику.

23 лютого, другий день з’їзду, православна молодь з усієї України взяла участь у Божественній Літургії у Михайлівському Золотоверхому Кафедральному Соборі міста Києва. Під час богослужіння молодь приступила до Святого Таїнства Причастя.

Опісля учасники з’їзду зібралася в актовій залі Київської православної богословської академії. Тут відбувся святковий концерт, майстер-класи по зав’язуванню українських хусток та старовинних українських танців (проект «Вайрон» Валерія Гладунця) та зустріч зі спеціальним гостем – відомим артистом Михайлом Хомою (“DZIDZIO”).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.